Gott Nytt År Allesammans!

ville bara säga gott nytt år till alla (inte så många men, men) våra fina läsare!
Nu så ska ja snart börja att baka äftret (stavning) här. 
Jag hoppas att alla får ett mycket bra år! 
Ha det bäst! //Agnes
 

GOTT NYTT ÅR!

  ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR TILLÖNSKAS ALLA LÄSARE PÅ ESKILSOT!

 

2012

Undrar vad som kommer hända detta år! :) Här kommer lite roliga 2012 bilder från we♥it.com.

Ha det bra!
/Lovisa

Frostbilder

Hejsan, var ute och fottade lite i morse. Det här är resultatet. ↓








Vad tycker ni om bilderna? Kommentera gärna! :)
/Lovisa

Idas bokhylla..

Hej på er!

Hoppas att ni har ett bra jullov!
Jag har nyss öppnat en bokblogg som heter: http://idasbokhylla.blogg.se/ kika gärna in där!
Men jag är fortfarande kvar här på Eskilsot.

Tack till Lovisa som har hjälpt mig med bloggens header och design! Nu kan även jag ändra design!

Kram ida



Mina 2 favoritlåtar!


den här låten har mycket bra budskap tycker jag!

2.
den här tycker jag också har jätte bra budskap (det är därför jag gillar dom, haha!) Förlåt att hon låter som det är alvin och gänget som sjunger men jag hittade ingen bättre. (sången är igentligen mycket långsammare!)

vad tycker ni om dom låtarna, komentera gärna! Är dom helt förfärliga eller går det att lyssna på dom?

Det jag köpte igår...

Hejsan, här kommer bilder på de sakerna som jag köpte igår i Nacka med Ida! :)




En jättesöt gul klänning från H&M som enligt mig är finare på i verkligheten än på bilderna. :)





Ett jättefin och skönt pannband från Indiska som jag ska använda nu i vinter som mössa, eftersom att jag inte gillar att ha mössa så mycket, och pannband är mycket snyggare! Ida köpte ett likadant fast rött! :)

Gillar ni sakerna? Kommentera gärna! :)
/Lovisa

Mot Finsvik!!

tjenare alla glada! just nu sitter jag och min familj i bilen på väg upp till Finsvik. Vi ska vara där i ungefär en vecka. Igår så möblerade jag om i mitt rum, blev jätte nöjd faktiskt! ha det så bra! //Agnes

Snart Nacka!

Hej, nu så ska jag snart möta Ida för att gå till bussen, för vi ska åka till Nacka forum och gå på mellandagsrean. Hoppas att jag hittar något! :)
/ Lovisa


Hit the lights!

jag vet, jag har lagt ut denna låt förut men det var bara texten.
jag tycker att den här låten är väldigt bra så varje gång jag sitter och lyssnar på den så dunkar jag med, haha. här är ivaifall låten!


vad tycker ni om låten? komentera gärna! 

Fotografiska Museét

igår var vi på fotografiska museét. det var helt underbara bilder där på djur och byggnader och människor. här kommer några av alla bilder vi tog!



det fanns massor med bilder på elefanter, det här är min favorit!

sötaste i stan!



så sorligt!

det är människor som dödar elefanter och tar deras betar för att sälja dom dyrt.

den här bilden är från en gammal utställning.

Scarlett Johansson har också varit med i en utställning men den är gammal så den utstälningen hade dom tagigt ner. Men väldigt fin bild!

det här är också en gammal utstälning. hon på bilden är så himla söt tycker jag!


det var dom bilderna! vi tog dubbelt så mycket bilder men jag kan inte ladda upp alla tyvär ;( skulle ta alldeles för lång tid.
Ha det så bra! //Agnes

Städning...

hej!
just nu håller vi på och städar för imårgon så drar vi till finsvik! ska bli jättte kul att åka upp dit dels för att det är mysigt och sen så kommer det att finnas så mycket mera saker att ta kort på än här (jag fick en kamera i julklapp ;) )
Jag städar toaletten just nu och det är lixom riktigt fräsht (stavning)..... INTE. det är lixom dam överallt typ och jag måste gå igenom alla lådor och sådant. men jag slipper ivaifall att skura I toaletten! min snälla mamma skulle göra det åt mig, haha. Okej inte så intressant och veta, men, men...
Ja, nu måste jag städa vidare!!
vi hörs senare! //Agnes

<3

Gud vad jag älskar den här låten, specielt när Glee gör den! :)

Instagram!

Hejsan!
Nu när jag har fått en iPhone så har jag skaffat Instagram. Om nån av er som läser också har det, så får ni gärna följa mig! Jag heter lovisaas1.

/ Lovisa


Mina Julklappar!

Fin startbild haha! ;)

Första iPhone inlägget!

Hejsan! Detta är det första inlägget som jag skriver med min iPhone! Det kommer bli mycket enklare att blogga nu, så det blir kanske lite fler inlägg om ni har tur! :)
Eftersom att det var flera som ville att jag skulle lägga ut bilder på mina julklappar, så kommer det förmodligen5 i morgon! :)


?

Hej, jag undrar om ni som läser tycker att jag ska lägga upp bilder på mina julklappar. Kommentera vad ni tycker! :)
/Lovisa

Bok+funderingar




Nu sitter jag här med nyanläne farmor och familjen och tittar på någon slags teaterpjäs på tv, den är lite märklig, minst sagt.

Jag har nyss läst ut en jätte bra bok som jag fick i julkapp, som heter: Flyga högt. Den var en av de bästa böcker jag läst på länge faktiskt. Den tipsar jag verkligen om! Om man har läst "Tusen gånger starkare" kommer man nog att gilla den. 
 
Så här står det på baksidan av boken:
"
Det finns koder. Vissa regler. Saker man bara inte gör. Vendela är femton år och har just börjat nian. Hon tycker att det är skönt att vara tillbaka i skolan. Där finns ju Nils med de bruna ögonen. Före sommarlovet var de på gång att bli tillsammans- och det skulle vara perfekt om de blev det. Vendelas bästis Tove är nämligen inntresserad av Nils kompis Loke. Tänk vad bra att kunna umgås tillsammans att aldrig behöva välja!  Men tredje dagen dyker en ny tjej upp i klassen, Silja. Hon tar plats och struntar helt i alla oskrivna regler. Är hon korkad trotsig eller bara urstark? Ingen vet, me plötsigt gäller inte den givna rangordningen, rollerna fördelas om- och Vendela tvingas välja mellan kärlek och vänskap." Så här ser boken ut:)

Hoppas ni läste enda ner hit och att ni hade en bra julafton! Vad ska man säga nu? God jul? Det känns som man mest säger det innan julafton o på julafton, eller? God fortsättning kanske? Det låter kanske lite vuxet på nåt sätt?
Ja,ja spelar roll!
Hej på er från IDA<3

God Jul i efterhand!

Hejsan!
ville bara säga god jul i efterhand (eller vad det nu heter) till alla er som läser denna blogg!
kunde verkligen inte sitta framför datorn igår. lite senare kanske jag ska lägga ut en bild på det jag fick igår men det är inte helt säkert. 
Nu ska jag och min lillasyster baka! 
ha det så bra! //Agnes 

God Jul!

Hejsan! Idag är det julafton som jag inte tror att ni har missat! :)



Här är en lite sne bild på Hanna och våran julgran!



Jag har redan öppnat lite julklappar ;) Det här är de som jag fick i min julstrumpa och från kompisar!
Tack så jätte mycket för allt fint! NI vet vilka ni är! ;)

Hoppas att ni får en jätte bra julafton! :)
/Lovisa

Snöiga tips!

Hejsan, idag har snön nästan helt smält bort! :( Därför tänkte jag visa er två roliga tips hur man kan få lite snö ändå! (i alla fall på datorn!)
Tips 1:


Gå in på Googles startsida, och skriv in "let it snow" i sökrutan. Efter ett tag börjar det snöa på sidan, och efter ännu ett tag immar sidan igen, då kan mar rita med muspekaren i imman om man vill! För att ta bort imman klicka på den blå "defrost" knappen bredvid sökrutan! :)
Tips 2:


Gå in på vilket klipp som helst på youtube (eller så tar du bara det som är här ovanför), längst nere i klippet är det en snöflinga på den här saken där man klickar på Paus mm. Klcka på den och det börjar snöa! Klicka på den igen om du vill att det ska sluta snöa. :)
God Jul!
/Lovisa

God jul...

Med detta vill jag önska er alla en riktigt god jul, då det är julafton imorgon! Hoppas att ni får ett bra jullov, & glöm inte bort att ta det lugnt, för det behöver man verkligen!
Kram till alla från Ida & Tasse


Grattis Kimberly!!!!

hej!
jag har ju glömt att skriva ett grattis inlägg till Kimberly efter att hon van Novell tävlingen på skolan! Så här kommer ett!

Grattis Kimberly!
Jag vet inte vad jag ska skriva riktigt men jag läste första delen på den stormiga natten och den verkar såååå bra! och det är den ju så klart eftersom att du vann pris för den! Duär så duktig, snäll, söt och 1 miljon saker till som skulle ta aldeles för länge att att skriva upp här ska du veta! Och jag låvar att du i framtiden kommer att få din bok publicerad!!!! ;)
Puss o kram //Agnes

hahah en liten kul bild på mig och kimberly. Ignorera mig..... haha!

Skridskor med Anna!

hej! idag har jag varit och åkigt skridskor med Anna!
jag skulle cykla dit och det blev en lång historia så jag orkar inte bäretta allt. Jag han inte åka så mycket för att det tog så lång tid att åka dit så vi får göra det någon mer gång Anna!

Bara 2 (!) dagar kvar till julafton!!!! Helt sjukt! Här kommer en liten julig bild som jag dok inte har tagigt men, men...

haha!!
God jul och gott nytt år önskar Agnes

Guda saga...


Hej! Den här sagan/gudasagan eller vad den nu kan kallas skrev jag när vi jobbade med sagor i skolan, läs gärna och kommentera vad ni tycker om den, då skulle jag bli glad! ! Viktigt att veta; ni får inte kopiera denna för eget syfte. Jag blev lite inspererad att lägga ut en novell så här på en blogg av Kimberly, läs gärna hennes mycket ruskiga och spännande historia på hennes blogg - http://www.kimberlyss.blogspot.com/2011/12/ja-da-har-man-vinnit-sitt-forsta-pris.html  
Här kommer iallafall min gudasaga!

MITT MÖTE MED GUDINNAN ATHENA...


Natten var mörk och kall och stjärnorna lyste vackert på de mörka himlavalvet . Jag skulle gå ut till  stallet och ge hästarna kvälls hö. På vägen tillbaka från stallet lystes plötsligt himlen upp av ett enormt ljussken. Jag tänkte att det kanske var en komet som hade kommit för att falla ner på den lilla grekiska ön    Akleia.  Men jag hade alldeles  fel, för plötsligt bara på en meters avstånd ifrån mig stod den mäktige gudinnan Athena .

Hennes hår skiftade i guld, hennes hy  var blek och skör och  ögats iris lyste i den klaraste blå.    

Jag var mållös.

-      Du vet nog redan vem jag är,  skulle jag tro.

Jag kunde inte annat än att nicka.    

-      Jag har kommit för att  berömma dig för de arbete du utför på gården. Jag har sett att du ofta hamnar i bakgrunden för din man, krigaren Messopo. Du kämpar med djur, och barn, men den enda belöningen du får för det är rynkor i din panna och krämpor i din rygg. 

 

Jag följade min välvda pannas fåror och rynkor med min hand.

-      Jag vill att du ska veta att du kan  vända dig till mig, när livet är svårt. Du kan aldrig tvivla på oss gudar.   

 

Sedan var hon försvunnen. 

Jag stod kvar på samma ställe en lång stund. Gudinnan Athena hade talat till mig.

 Jag tittade upp mot den mörka himlen som pryddes av tusentals stjärnor.

 Tänk så mycket våran jord rymde.

Men allas öde vilade fortfarande i gudarnas händer…

 Hälsningar Ida:)


Mera peppisar!

Hejsan, idag så är det dan före dan före dopparedan! ;)
Vi har bakat lite fler pepparkakor idag till fönstrerna.



Fina va? :) Och nu snöar det igen också! :)

God Jul på er!

Tips på bra julböcker...

Hej!
Nu när det är jullov, har man ju tid att åka iväg till bibblan och låna julböcker, här kommer några tips på mysiga julböcker:
1. Petter och Lottas jul. Gammal jul klassiker, skriven av Elsa Beskow, ortoligt vackra illustrationer och lite sådär gammaldagskt skriven-det gillar jag!

2.  Saffrans mysteriet. Tillhör den populära serien "LasseMajas detektivbyrå" skriven av Martin Widmark & illustrerad av Helena Willis. Spännande mysterie bok med skojiga bilder!

3.  Tomtemaskinen. I denna bok av Sven Nordqvist råder riktig jul stämmning, spännande och kul bok som kan läsas av ung liksom gammal.

4.Sunes jul.
Med Familjen Andersson vet man inte hur det ska sluta, en bok med mycket humor i skriven av  Sören Olsson & Anders Jacobsson.

Ingen tid att förlora! Ge er nu av till bibblan o låna dessa fantastiska böcker! GOD LÄSJUL!
Kram ida

Youtube video tips!

Hej, idag så har jag typ inte gjort någontig, utan bara kollat på roliga klipp på youtube. Här kommer några tips på roliga/bra klipp att kolla på en trist dag!

Megan and Liz

Megan och Liz är två systrar som brukar sjunga och lägga upp videos på det på youtube, men de har också en "beauty show" där de visar hur man kan göra olika frisyrer och sminkningar eller tips på kläder som man kan ha vid olika tillfällen. I slutet av varje video så säger de en "quote" alltså ett typ ordspråk för att ge tjejer bättre själförtroende. Jag tycker att deras videos är väldigt bra, och man får många bra tips!
William

William är en kille som har en blogg där han ganska ofta brukar lägga upp videobloggar, som han även lägger upp på youtube. Haha älskar dem, de är sjukt roliga! Kollar alltid på dem när jag behöver muntras upp! :)
Alla vi barn i Bullerbyn


Älskar verkligen Astrid Lindgren filmer och speciellt Bullerbyn! Kollar på dom filmerna fortfarande haha ;). Nu när det snart är jul rekomenderar jag jul videosarna för maximal julstämming! ;)
Det var allt! Kommentera gärna om vad ni tycker om klippen!
Ha en bra dag
/Lovisa!

Jullov!

Hejsan, nu är det äntligen jullov! :D Igår så var det avslutning, och våran julmarknad som vi hade gick jätte bra! Jag hoppas att vi fick in mycket pengar till Unicef och Barncancer fonden!
Ja orkar inte skriva så mycket mer nu, men det kommer kanske upp något inlägg senare idag! :)
Tycker att denna bild från we♥heartit var väldigt söt,  jag ska kanske göra en liten mössa och en halsduk till Nisse? ;)
Ha ett bra jullov!

Mysig dag!

Hej alla fina människor!
Idag så har det varit en väldigt mysig och trevlig dag!
På morgonen när jag vaknade så var det helt vitt på marken! SNÖ!!!! Äntligen! Blev värkligen jätte glad, älskar snö!
Sen på skolan idag så var det typ pyssel dag, och man var i olika grupper, jag var i syslöjds gruppen, där man skulle göra färdigt saker som man har gjort under terminen. Det var väldigt mysigt, för vi var typ bara ca 8 pers. Sen så fick vi pepparkakor och julmust och så hade vi julmusik på hela tiden. Till luch så fick vi väldigt god mat, vi fick kött och klyft potatis och pankakor (inte tillsammans alltså utan varförsig). :) När vi slutade så hade jag gjort klart min tröja som jag blev ganska nöjd med faktiskt! :)
Här kommer bilder:
build animated gif
Gillar ni den? :)
Sen när vi slutade redan klockan 2 så följde Alva med mig hem, och vi tog lite bilder utomhus på snön! Jag tycker att de blev väldigt fina för att man ser snöflingorna så tydligt. Vad tycker ni? Bilderna kommer här under ↓ :)







Kommentera gärna om vad ni tycker! :)
Ha en bra dag!
/ Lovisa!

Choklad test


Amdana Fondells skiva!

Hej, har ni sett att Amanda Fondell har släppt sin debutskiva nu? Jag kommer lungt att köpa den när den kommer till affärerna! Den finns på spotify också om ni vill lyssna på den!
/ Lovisa!

Julbak!

Hejsan! Idag så har mamma och jag bakat julgodis! Det blev jätte bra, och jag hoppas att de är goda! :) Nu snöar det minsann också! Hoppas bara att den lägger sig, och inte bara smälter bort! Här kommer lite bilder från baket!






Brända mandlar



Någon sorts kokos chokladgodis



Chokladgodis med nötter i

Ha en bra dag!
/Lovisa

Julskinka, knögliga paket och... snö!

Hej!
Hoppas att ni haft en bra lördag, såhär helgen före julafton. Idag har jag o familjen varit & inhandlat julklappar, julskinka & lite diverse andra jul saker i stan. Det var så fint i stan, med alla upplysta granar & båtar, julgirlanger mm. Men vet ni vad??... Det snöade ( okej, det kanske var snöblandat regn) , men ändå det snöade! Ännu finns det hopp! Här kommer en bild på Stockholm i mörker, som jag tog.
Kram Ida


Jul mys!

Hejsan, idag så har jag slagit in julklappar, varit med familjen och köpt julgran och lyssnat på julmusik. Mamma och jag ska göra julgodis sen också! :)




Ha en bra dag!
/ Lovisa :)

Nu är det slut på veckan det är dags för fredags myyyyyyyys!

Hej!
Idag så var det den sista vanliga skoldagen för i år! På måndag så ska vi ha typ julpyssel hela dagen, och på tisdag ska vi kolla på film och äta julbord, och sen slutar  vi efter lunch, och sen på kvällen så är det skolavslutning! :)
När har ni avslutning?
En bild från julmiddagen, jag är till höger i vit skjorta. :)
Ha en bra helg!
/Lovisa

haha, väntar på att åka hem!

1. Är du singel? jepp

2. Är du lycklig? yes!

3. Är du uttråkad? ne inte specielt för jag sitter här med mina fina kompisar!!

4. Är du ledsen? Nepp

5.Är du svensk? Alla gånger!

6. Är du cool? Super!!!!

7. Är du från Irland? Eh, ne jag tror inte det!


Två alternativ

1. Bilddagboken eller lunar? inget

2. Blind eller döv? döv....

 

3. Katter eller hundar? både och!

4. Några få bästa vänner eller jättemånga ”vanliga” kompisar? Några få bästa vänner och jätte många vanliga kompisar!

5. Coca-Cola eller Pepsi? Pepsi

6. Utekväll eller romantisk hemmakväll? Haha, både och!

7. Pengar eller lycka? Lycka <3

8. Dag eller natt? Dag och natt!

9. Facebook eller mobil? Mobil


Tio ”har du någonsin..”

1. Blivit påkommen när du försökte smita hemifrån? neeee.

2. Brutit något? Ne, bara typ en pinne ;)

3. Gjort nått du ångrar? Ja, skulle vilja spola tillbaka tiden och göra om det jag gjorde fel!

4. Hoppat Bungee Jump? Nej, fy!

5. Ljugit för någon du tycker om? ja ;(

6. Ätit en hel tårta? Nej, aldrig skulle spy!!!!

7. Gjort bort dig offentligt? Haha, skojar du! flera gånger om!

8. Vilat bli tillsammans med ditt ex igen? haha, ne

9. Gråtit när ett husdjur dog? Ja ;(

10. Velat försvinna? Ibland typ genom jorden


Senaste

1. Telefonsamtalet du gjorde: hem till mamma!

2. Telefonsamtalet du fick: Från mamma! <3

3. Personen du var med: Kimberly, Sylle och Anna <3 <3

4. Roligaste grejen som hänt: vet inte, svår fråga....

5. Personen du smsade: Anna-Karin

6. Personen du fick sms av: Pappa

7. Personen du tänkte på: Jag vet inte

8. Du skrev till på facebook:hehe, kommer inte ihåg

9. Du kommenterade: vet inte....

10. Du tillbringade natten med: Mig själv!

11. Du kramade: Kimberly <3 <3


dagens låt - dum av dig av: Daniel Adams Ray!


den här låten sjöng Elina på hennes skola när dom hade konsert tillsammans med sitt band som dom har i skolan! riktigt bra!

Hadde inget att göra... ;)

1. Är du singel? Japp

2. Är du lycklig? Oftast

3. Är du uttråkad? Varför tror du att jag gör denna lista...?

4. Är du ledsen? Nej

5.Är du svensk? Halvt...

6. Är du cool? Arrå, alla gånger!

7. Är du från Irland? Haha, nej faktiskt inte!


Två alternativ

1. Bilddagboken eller lunar? inget av dom

2. Blind eller döv? Döv tror jag... Verkar jobbigt att vara blind...

 

3. Katter eller hundar? Kaniner!

4. Några få bästa vänner eller jättemånga ”vanliga” kompisar? Några få bästa vänner.

5. Coca-Cola eller Pepsi? Inget av dem helst...

6. Utekväll eller romantisk hemmakväll? Både och!

7. Pengar eller lycka? Pengar... Haha, nej lycka såklart!

8. Dag eller natt? Både och!

9. Facebook eller mobil? Mobil


Tio ”har du någonsin..”

1. Blivit påkommen när du försökte smita hemifrån? Jaaa...

2. Brutit något? Ja, en pinne en gång... ;)

3. Gjort nått du ångrar? Många saker...

4. Hoppat Bungee Jump? Haha, nej!

5. Ljugit för någon du tycker om? Hoppas inte det

6. Ätit en hel tårta? Nej, kan aldrig äta mer än en tårtbit...

7. Gjort bort dig offentligt? Haha, verkligen!

8. Vilat bli tillsammans med ditt ex igen? Nja...

9. Gråtit när ett husdjur dog? Har aldrig hänt, skönt nog...

10. Velat försvinna? Ja, ibland...


Senaste

1. Telefonsamtalet du gjorde: Kommer inte ihåg, och har inte mobilen här...

2. Telefonsamtalet du fick: Pappa

3. Personen du var med: Alva <3

4. Roligaste grejen som hänt: Många saker...

5. Personen du smsade: Agnes <3

6. Personen du fick sms av: Agnes <3

7. Personen du tänkte på: Mig själv, haha ;) Nej, men kommer inte ihåg...

8. Du skrev till på facebook: Alva <3

9. Du kommenterade: Kommer inte ihåg...

10. Du tillbringade natten med: Haha, Agnes, Anna RL, Alva, Ida, Sylvia, Bea, Anna T och Kimberly på samma gång! ;)

11. Du kramade: Mamma



Dagen...

Hejsan, idag så hade jag, som Agnes sa matte prov i skolan. Provet var med uppgifter som vi själva i klassen gjort (alla hade gjort en var två och två) så man kunde i alla fall en uppgift! ;) Jag hoppas att det gick bra för jag satt över en halv timme typ efter lektionen. Efter skolan så följde jag med Alva hem. Vi gjorde lite hemliga saker som ni får se imorgon! :)
En annan sak är att på julavslutningen som är på tisdag (!) så ska min klass ha en julmarknad och pengarna ska gå till samma sak (Afrikas Horn) som pengarna vi fick för alla pantburkar (vi fick ihop 700 kr!) som vi har sammlatihop. På LND ( våran typ skoltidning som bla. Alva och jag jobbar på på Elevensval) så har Alva och jag gjort en reklam film för julmarknaden. Det är jätte bra så klicka här om du vill kolla på den! :) När ni kommer in på sidan så är antagligen en film från vårat lucia tåg uppe i "filmrutan" men bredvid så finns en liten ruta där det är ett jätte smalt barn i, klicka på den så kommer filmen upp. (den är bäst om man kollar i fullscreen). :)

P.S Förlåt för att inlägget blev lite rörigt! :)
/Lovisa

matte prov....

hej!
idag så har jag matte prov. jag är lite närvös för att det är vi som har gjort alla uppgifter och vissa gör typ jätte svåra! men idag så ska vi åka till nacka forum och köpa julklappar! ska bli skoj!! ska köpa julklappar!
jag längtar jätte mycket till jul afton nu! hehe... gör inte ala det typ 9 dagar innan?
här kommer en jätte gammal bild på mig anna och linnea! det var den första bilden som jag tog på den här datorn!
hehe!
ha det så bra! //Agnes

Tja!

Hej, just nu så känner jag att jag inte har så mycket att skriva om, men jag gör det ändå för att jag inte har nåt annat att göra. Jag lägger in några gamla bilder som ni kan kolla på om ni känner för det.



Så här sne och söt var jag för ca 2 år sen... Har jag förändrats? ;)


Och såna här snygga teckningar ritade jag, borde jag ta upp manga tecknandet igen?


och så häääär mycket snö var det på julafton...


En till bild på mig... Ser ovanligt glad ut för att kolla in i en kamera som jag sjäv håller i (jag var ett litet ego redan då...)


...och vi avslutar sändningen med en bild på Sveriges sötaste häst!

/ Lovisa


Lucia!

Hej, idag är det lucia! På morgonen i skolan så fick vi fika och sen så gick vi till gympa salen där luciatåget skulle vara. Det var jätte fint, och några i min klass sjöng solo super fint! Ni var bäst! :) <3
Jag hade tyvär inte med mig kameran, men här kommer en bild på vårat lucia tåg som vi har i köket hemma. :) Om ni undrar varför det är en gran med på bilden så är det för att bilden är tagen förra julen. :)


Ha en bra lucia!

/Lovisa!

Bloglovin!

Följ min blogg med Bloglovin
Hej, nu så har vi på bloggen blivit medlemmar på bloglovin, så om du är medlem där så kan du börja följa oss! :)

<3

webcam to gif
Gjorde en liten GIF med några bilder...

HEJ HOPP I JULETIDER

HEJSAN! Nu är det inte långt kvar till jul, jag längtar till jullovet!!
Här kommer en video från julkonserten i Nacka aula, det är olika klasser som sjunger o några gemensamma sånger! Imorgon sänds även lucia konserten som vi hade i Berwaldhallen kl:07.34 i P2. :)

Hoppas det gick bra Lovisa o Alva med flask och burk insamlingen, jag bidrog iallafall med en petflaska!
Lycka till alla på Lemshaga på luciatåget, hade jättegärna kommit, men det krockar med vårat sista lucia tåg, men ska se det på Lemshaga webben!

Jag kände att det blev mycket lucia-snack, men det är väll härligt?

HA DET BRA OCH TA HAND OM ER I JULSTRESSEN!

Kram ida

Samlat burkar

Hejsan, nu så har precis Alva och jag varit och samlat in burkar och flaskor, för vi ska samla in pengar till Afrikas Horn med klassen, och då så ska alla typ samla in burkar där de bor. Det var faktiska ganska kul, förutom att hos en person så kom en typ galen hund utspringande från deras hus, och försökte typ äta upp oss! Det var ju inte så kul, men, men!
Bid från Google.
Ha en bra dag!



Tränings match!

Hej, matchen var jätte kul! Vi vann med 2-0. Fast ett av målen var ett själv mål som dom gjorde. ;) Det var i vart fall jätte kul och jag känner mig på mycket bättre humör nu än i morse/igår. :)
Mamma och Hanna hade bakat dessa lussbullar när jag kom hem. Själv så tycker jag inte att det är så gott med lussebullar, men dom är fina ;)
Ha en bra dag!



The Day

Hej, idag så har jag vart med Ida ganska mycket ;) På typ morgonen så skypade vi (haha vet att det är lite onödigt, för vi bor lixom typ 10 meter från varandra ;)) och så bestämde vi att vi skulle cykla till bibblan klockan 1. På biblioteket så hittade jag lite olika roliga böcker blandannat en fottobok som verkade kul, och boken "Water for Elephants".
Efter bibblan så var vi hemma hos Ida och kollade på Sunes Jul och åt glass (:D). Sen blev det tacos till middag. En rätt så bra dag alltså.
I morgon så ska jag spela träningsmartch i Grantomta Vet inte om jag orkar det, det har varit en skit stressig vecka, och nu när det är helg så vill jag bara ta det lugnt! Aja, vi får se hur det blir med det. :)
Hoppas att ni har haft en bra lördag!



idol!

hejsan!
igår var det ju idol som alla vet och jag blev så glad när amanda vann! hon är så duktig!
idag så ska tilda ha dans uppvisning och då ska vi åka och titta så det ska bli jätte kul! nu är det ju snart jullov och det är ju så skönt! har inte så mycket att skriva just nu men vi ses sen! ha det gött! //Agnes


jag tror att det är låten hay ya när hon sjöng. vi har för tillfället inget ljud på datorn så det är lite svårt att höra. men när hon framförde den här låten så började jag nästan att gråta! det var det bästa framträdandet tycker jag! vad tycker ni? komentera gärna!

Amanda Fondell FTW!

Amanda vann Idol igår! Själv tyckte jag att hon var bäst, och jag hejade, på henne. Men som den lilla mes jag är så tycker jag alltid så himla syd om den som kommer tvåa, det är ju nästan värre att åka ut där än att åka ut först av alla. Men Amanda var i alla fall bäst enligt mig, och jag tänker köpa hennes skiva när den kommer ut. :)
Vad tyckte ni, var det rätt eller fel person som vann Idol? Kommentera gärna vad ni tycker! :)



Jul & Lucia konsert

Hej!
Idag, den 9 december var det dags för den första lucia konserten i Nacka aula! På konserten deltog alla 7:orna  som går i musikklass samt 4:orna, 8:orna 9:orna.
För mig var det min första lucia konsert, och jag var nog allt lite nervös, mån tro, fast det skulle bli roligt! Det var en väldigt stämmningsfull och fin konsert! Med många glada tärnor, tjärngossar o luciar som alla ville lusse för alla som kommit för att titta!
På söndag den elfte är det konsert i Berwaldhallen i Stan och det kommer att sändas i radio(Sr P1) så håll öronen öppna! 
Hoppas att ni får en trevlig helg!
Kram från Ida


GIH

Hejsan, idag så var vi med klassen på GIH, det är typ som en skola för dem som ska bli idrottslärare inne i stan. Det var ganska kul, vi fick göra två olika typ sammarbetes banor. En där man skulle gå banan tillsamans i gruppen och lösa en rebus av olika ledtrådar som fanns i banan. I den andra så skulle man sitta ihop med varandra i ett rep när man gjorde banan. Vissa saker var lite läskiga, men det var mest kul! :)
Snygga Marilyn Monroe. Bilden passade kanske inte så bra till texten, men hade ingen bättre :)

Julmiddagen!

Igår så hade alla sjuor som sagt julmiddag för våra föräldrar för att samla in pengar till klasskassan. Det var sjukt mycket förberedelser, och sjukt mycket disk efteråt också. Vi fick vara kvar på skolan till efter nio! :O Så nu är jag väldigt trött. Trots det, så var middagen väldigt lyckad, och alla föräldrar tyckte att det var jätte trevligt! :)
Denna vecka har varit, och kommer vara väldigt stressig och upptagen för min del, men jag ska försöka blogga så gott det går! :)
Här kommer några bilder som jag tog på ett ljus, för ett tag sen...



Bilderna ser typ smutsiga ut för att linsen på min kamera är helt repig. Jag hoppas verkligen att jag får en ny kamera i julklapp. Orkade inte redigera dem heller...

Ha det bra!


Förlåt att jag inte har bloggat.....

på länge! Men jag lovar att bli bättre på det!
idag så ska jag och sylle träffa ida och ha sånggrupp. mycket roligt! Igår så hade vi jul middag med klassen! det var jätte roligt och väldigt mycket folk, hehe. Hade kram upp till halsmandlarna när jag kom hem. Här kommer en jätte bra låt!
lalehs inviseble! ha det bra! hejdå! //Agnes

Senaste dagarna...

... har jag inte hunnit med att blogga så mycket för att jag har gjort massa saker.
I lördags och söndags (man sov över) var jag på fest hos Anna, det var jätte kul! Vi bakade pepparkakor och var ute och kastade vatten ballonger på varandra! Haha :D Dom ville inte att jag skulle lägga upp så många bilder där ifrån, men en får dom väll ändå bjuda på ;)

Här är en bild på alla som var med :) Sötisar! <3


Jag var kvällens fottograf ;)
Dessa snygga nagellack vann jag i en typ tävlig so dom hade :) Tack så mycket!
Och igår så var Alva och jag på stan och köpte julklappar. Kan tyvär inte visa sakerna, för det är lite hemlisar... :)
Imorgon så ska vi typ ha en julmiddag för alla föräldrarna i skolan för att samla in pengar till klasskassan, så jag kommer nog inte hinna blogga så mycket i morgon heller, men aja.
Ha det bra!

Tisdagsvideobloggen!

:D


Måndag...

Hoppas att ni alla haft en bra dag! Det kan ju vara lite jobbigt med gråa måndagar, vi vill ju ha snö!! Här kommer några fina bilder som piggar upp!
Tasse vad gör du bland kläderna? Fy, skäms på dig!
Bästa hälsningar från Ida


Övernattning hos Anna o Bea

hej!
igår hadde Anna och Bea övernattningskalas! det var mycket roligt! dom hade planerat en massa lekar och skojigheter! Och tack så mycket för att jag fick komma! Jätte kul!
just nu ska jag plugga, plugga för att jag har så mycket läxor så jag får snart inte plats själv i mitt rum, haha. Och imårgon är det skola igen! kanske inte så kul men, men. Jag kanske skriver imårgon också! ha det så bra! //Agnes

Pepparkaks bak!

Hejsan! Idag så har jag mamma och Hanna bakat pepparkakor, dom blev jätte goda och fina! :)
Det blev så många att dom kommer att räcka till midsommar! ;)












Nisse fick smaka en liten peppis :) <3


Jag gjorde en bokstav till alla i familjen, med en symbol under :)

Gillade ni bilderna? :)

Nu så ska jag åka och köpa en present till Anna RL och Bea, som ska ha övernattnings fest ikväll! Det ska bli jätte kul! :)

Ha det bra!


Ny bakgrundsbild

Detta är en av mina snygga bakgrundsbilder på datorn. Jag gjorde ett collage i Picasa med lite olika bilder som alla har vart upplaggda på bloggen nån gång. Känner ni igen några? :)

Det är dags för fredags myyyyyyyyyys!

Hej, nu så är det äntligen fredag! Känns som om denna vecka har vart väldigt lång.
Har tyvär inte så mycket att skriva om, men jag har nog mer att skriva om i helgen och nästa vecka.
Ses!

Matte...

Hej, nu så sitter jag här och pluggar matte...
Eller gjorde för nu bloggar jag ju...  Aja, hursomhelst, jag har fotboll senare klockan 7 i kväll, jag känner mig inte såhär supesugen på det efter som att Moa inte skulle komma, det är typ askallt ute och så är jag lite små förskyld. Men jag kommer nog att gå ändå, för det var en hel vecka sen jag tränade sist.
Vad ska ni göra idag så här på första december?
Här kommer en bild på min julkalender, som min moster som bor i Finland skickade till mig.
Den är typ som ett hus, där fönstrerna är luckorna. Varje fönster finns på ett hus i Kristinestad (staden som min moster bor i). I varje lucka så är det en liten bild, och så står det ett klockslag. På baksidan av kalendern så finns det en karta över Kristinestad, med nummer utmarkerade på olika ställen. Då så kan man gå till det stället (det är samma nummer som vilket datum i december det är) på det klockslaget. Så är det något som händer vid det fönstret, typ att någon läser en dikt, eller att en kör sjunger en sång.
Jag tror att gamla stan i Stockholm har nån liknande kalender. Förlåt för att det blev lite rörigt, men jag hoppas att ni fattar ändå! :)

RSS 2.0